Boganmeldelser

Tine Brylds serie
om Louise


anmeldt af Line, 15 år
Hej med jer. Jeg skriver til TEEN nu fordi jeg lige dumpede forbi, og ville anmelde en god bog. For der er da intet så kedeligt, som en efterårsdag uden læsestof og noget slik, vel? Slikket må I desværre selv skaffe, men jeg vil gerne hjælpe med bøgerne. Jeg har for lidt siden læst bog(-serien) af forfatteren Tine Bryld, der handler om pigen Louise fra Vendsyssel, hendes problemer...og glæder selvfølgelig. Hun går på gymnasiet på sidste, eller næstsidste år, og man følger hende, når hun sammen med veninden Stine forsøger at pifte den grå hverdag op med lidt neonrødt hist og her. Første bog ud af de tre hedder "Til sommer", hvor Stine og Louise begger drømmer om at blive færdige med gymnasiet og springe ud i livet...måske endda til København. De næste to bind hedder "Nattens kys", og "Hjertets renhed", og bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Dog er det næsten umuligt for teenagere med den mindste læselyst, ikke at ville læse fortsættelsen...og fortsættelsen. Jeg er kun en af de mange læsere, der roser disse bøger, og alle teenagere vil med garanti have let ved at identificere sig med personerne, og læse bøgerne igen og igen. Tine Bryld er jo også kendt som en god forfatter, og dette er endnu et (underholdende, følelsesfyldt, og beskrivende) mesterværk. God læselyst!


Chelsea Brooks:
Svær kærlighed
Jenny, Tiffani, Matt, Sly og Tony spiller sammen i bandet California Dreams. Jenny og Matt, som er søskende, har begge hver en kæreste, mens de andre er på udkig efter en. I skolebladet kan man nu indrykke kontaktannoncer, som både Tiffani, Sly og Tony benytter sig af, og det kommer der et par sjove episoder ud af… For Matt og Jenny får kontaktannoncerne en lidt anden betydning.


Lis Halby:
Jeg elsker dig, Thomas
Thomas på 16 har nede i fitnesscentret mødt den lidt ældre Jan og sød musik er opstået mellem de to. For Thomas er det helt nyt at være tiltrukket af en fyr, og han har svært ved finde ud af, om han er bøsse eller ej. Der er jo også Gurli Margrethe…
Og hvordan fortæller man sin mor og sine venner at man kommer sammen med en fyr?

Helle Højland:
16 års tango
Jans mor har været til fest og har fået lidt for meget at drikke, så Jan må komme og hente hende. Til festen møder han sin tvillingesøsters tysklærer Erica, som han forelsker sig i. Hun låner Jan penge til en taxa, og han tager ud til hende for at give dem tilbage. Det viser sig, at hun også har følelser for ham. Og hvordan klarer man et forhold med en lærer? Og kan det holde?

Arne Berggren:
Vanessa
Peter er af sin ven Alfred, hvis forældre hører blandt de rige, blevet inviteret med i Alfreds forældres sommerhus. Peter føler sig lidt udenfor, men møder Vanessa, som han bliver gode venner med. Hun redder ham ud af suppedasen til Alfreds fødselsdag, hvor Peter ikke helt opfører sig, som han burde i disse kredse.

Klaus Hagerup:
Højere end himlen:
Den 12-årige Mari er ikke noget englebarn - tværtimod. Hun er ikke særlig køn, ikke særlig venlig og til tider kan hun være direkte ondskabsfuld. På skolen møder Mari den gamle lærinde Kjær og de bliver gode venner. Frk. Kjær er meget ensom, da hendes store kærlighed Alexander forsvandt for mange år siden. Sammen prøver Mari og frk. Kjær nu at genfinde den store kærlighed. Denne søgen fører til en masse dramatiske situationer og Mari lærer meget om sig selv og om kærligheden.

Hans Hansen:
Et kys for dine tanker:
Bente og Jan har været kærester i lang tid. På deres cykeltur til Fyn skal de for første gang i seng med hinanden. Hvordan har man det før man går i seng med hinanden og hvordan har man det bagefter? Jan og Bente er forvirrede, for det er helt nyt for dem. Skal man snakke om det?
(Bogen er meget nem at læse)

Carol Matas:
Skæbnesøstre:
Alex fortæller om den pagt, hun og hendes to søstre har indgået. De skal hudløst ærligt fortælle hinanden alt, hvad de har oplevet i løbet af sommeren, og der er sket meget for dem hver især… Både hvad angår kærligheden og med dem selv. De skal træffe nogle vigtige valg den sommer: Skal Alex ændre sine meninger for at Dan vil gå ud med hende? Skal Corey droppe sine venner? Og skal Sue fortælle Mark sandheden? … Det er svært, det der med følelser, når man er teenager.


Tilbage