Kyssets historieHvorfor begyndte man egentlig at kysse hinanden? Det er ikke noget, man kan sige præcis, men der er mange bud på hvorfor. Ét bud lyder på, at man før i tiden troede på, at vores ånde indeholdt kraft og sjæl og ved så at kysse hinanden indgik man et slags åndeligt ægteskab.

Et andet bud lyder, at vi kysser for at blive mindet om den gang, vi suttede mælk hos vores mor, fordi man laver den samme trutmund, når man kysser, som når man fik mælk, da man var lille.

Det, et kys også gør, er at fremkalde nydelse, så dét er i alt fald også en god grund til, at vi kysser.

Kysset bruges i mange sammenhænge. I Sydeuropa kysser man hinanden på kinden, når man hilser på hinanden, andre steder giver mændene damerne kys på hånden, nogle sender fingerkys, og så er der det mest brugte kys: Læbekysset.

Hvis man er i tvivl om, hvordan man kysser eller kunne tænke sig lidt inspiration, kunne man stille sig op og se på sin søster kysse kæresten eller gå i biografen og studere bageste række (kysserækken).

Men allerbedst er det måske at se kærlighedsfilm. Her generer man ikke nogen ved at stirre på dem, og man har mulighed for at se på alle mulige variationer af kys. Man kunne for eksempel se filmen ’You’re in the Army Now’ fra 1940. Her kyssede Regis Toomey og Jane Wyman i 185 sekunder, så der er da lidt tid at studere kys i…

tilbage